Historien til FERRINO

Det heile starta i ein butikk i Turin i 1870. Ein herremann ved namnet Cesare Ferrino fekk ein revolusjonerande ide om å lage stoff som var vanntett. Det heile blei ein umiddelbar suksess i heile Italia!

20 år seinare lagde Ferrino dei første telta sine til eventyrarar og klatrarar. 

I 1910 var det ein legendarisk periode for fjellklatring.  Teknologi og forskning gjorde Ferrino til ein sentral del av desse store bragdene. Cervino-teltet blei fødd: Ferrino sin første masseproduserte gjenstand. Vidare i 1937 blei Neghelli-teltet legende. Oppdagelsesreisande Alberto Maria De gostini tok det med på sine eksedisjonar til Patagonia og Tierra del Fuego.

Ferrino-teknologien fortsatte å slå rekordar.  Fødselen til alpeteltet, med ytre triplex baldakin, bygd for å tåle alle typar vind og ekstremvær.

Frå 1960-talet blei ein ny kultur født: friluftsliv og livet "på vegen".  Ferrino blei et referansepunkt for ein heil generasjon.

Reinhold Messner og Ferrino samarbeida om å forberede store ekspedisjonar, med toppmoderne telt i tillegg til å invistere i forskrning og utvikling for å bli det første merke som har nådd alle 14 av verdas høgste toppar!

I 1994 sette dei opp High Lab på Quintino Sella Refuge på Monte Rosa. Et permanent laboratorium på 3585 m høgde. For testing av nye materialer og prototypar. Eit tøft testområde for alle materialer, bruksforhold, framfor alt dei mest ekstreme. 

1997: Borge Ousland kryssa Antarktis på ski: 2854km. Ultima-teltet hjalp han med å overleve.

2002: Ferrino designet M.L.H evolution-teltet for Mike Horn, og testa det i vindtunnelene hos Mercedes. Mike brukte den for første gang på sin solo-kryssing av Antarktis: 20 000km. på 20 mnd. i temperaturar på -15 til -70 grader celsius.

Den legendariske ekspedisjonen til K2 var tilbake. Da Silvio Mondinelli utbrøt "Vi er på toppen!" Ferrino var med han og heile ekspedisjonen, som teknisk sponsor.

I 2013 bestemte Ferrino seg for å lage ei rekke klede designa for klatring og buldring. Rock Slave blei født takket være samarbeidet til klatremesteren Marzio Nardi. 

Året etter var ankomst av Full Safe, den første ryggsekken på markedet som kombinerer dei viktigaste sikkerhetssystema ved snøskred: AirSafe respirator, Air-bag og RECCO- reflector. 

Dette var litt av det som Ferrino har vore opp igjennom historia. 

Vidare kjem det litt om historia til Ferrino i Norge og ikkje minst Førde.